Chlorella en Spirulina

De kracht van chlorella en spirulina zit hem in de hoeveelheid chlorofyl. Dit is de groene kleur en is omgezet zonlicht d.m.v. fotosynthese. Naast het bladgroen bevatten chlorella en spirulina ook een grote hoeveelheid essentiële vetzuren zoals omega-3. Daarnaast ook veel eiwitten, vitaminen en spoorelementen. Wanneer chlorella of spirulina gedroogd zijn, bevat het ongeveer 45% proteïne, 20% vet, 20% koolhydraten, 10% mineralen/vitaminen en 5% vezels. Chlorella en spirulina bevatten alle vitamines, behalve vitamine D. Chlorella bevat, naar verhouding, een zeer hoge doses aan vitamine B12 en is daarmee uitstekend voedsel voor vegetariërs. Daarnaast zijn chlorella en spirulina ook rijk aan DNA/RNA en helpen je lichaam om veroudering te vertragen.

Door de rijke samenstelling geven deze algen erg veel energie en kunnen niet alleen ingezet worden bij voorjaarsmoeheid, maar ook najaarsmoeheid.

Chlorella is waarschijnlijk een van de krachtigste natuurlijke ontgifters van moeder natuur. Deze alg bindt zware metalen aan zich zoals kwik, lood, nikkel en aluminium, die vervolgens via de normale spijsverteringswegen het lichaam kunnen verlaten. Het is daarom belangrijk om voldoende te drinken tijdens een chlorellakuur.

Spirulina is ook een ontgifter, maar een stuk milder.

Niet alleen heeft chlorella het vermogen om zware metalen uit het lichaam te verwijderen, ook toxines als xeno-oestrogenen, dioxines en pesticiden kunnen door middel van chlorella verwijderd worden uit het lichaam.

Dosering 500mg-10g